Juhannusjamboreen yllätyssiirto Yyteristä Hämeenlinnaan

Viimeiset juhannujamboreet siirtyvät yllättäen Porin Yyteristä Hämeenlinnaan Hotelli Aulangolle. Merkittävänä muuttosyynä on Yyterin hotellissa käynnissä oleva laaja remontti.

- Yyterissä vaihtui koko henkilökunta ja sieltä on poissa kaikki henkilöt, joiden kanssa aikaisemmin sovittiin kaikki jutut ja diilit. Toinen iso juttu on remontti hotellissa. Huonolla tuurilla kaikkia paikkoja, esimerkiksi aulaa, ei saada kuntoon ennen juhannusta, ja ei ole mitään järkeä olla työmaa-alueen keskellä, Jamboreen järjestäjä Marko “Hakki” Hakala listaa muuttosyyt.

Uusi bilepaikka löytyi Hämeenlinnasta, joka on hyvien liikenneyhteyksien päässä keskellä Etelä-Suomea.

- Olen tehnyt yhteistyötä Aulangon kanssa ennenkin ja ollut mukana kaikissa siellä järjestetyissä Hold Fastin bileissä. Siellä on hyvä henkilökunta ja hyvä boogie sekä sitten vielä bilepaikan lavat ovat hyvänkokoiset. Ja yksi iso syy on Suomen kartta, Hämeenlinna on sopivan matkan päästä suurimmista kaupungeista, Hakala kertoo.

Jos bilepaikan muutossa ei olisi tarpeeksi uutista, niin Hakalan mukaan nämä uudet juhannusjamboreet ovat viimeiset.

- Joskus on aika lopettaa ja se on nyt. Ainakin minun osaltani, järjestäjä vakuuttaa.

Kokonaan Hakala ei bileiden järjestämistä lopeta, vaan pienempiä tapahtumia on tarkoitus järjestää silloin tällöin. Esimerkiksi ensi syksyn keikkasuunnitelmissa ovat jo Crazy Cavan & The Rhythm Rockersin ja Nekromantixin keikat.

Keikkajärjestelyjen ohella Hakalan Jungle Records on ahkeroinut myös levynjulkaisubisneksessä. Tosin tällä hetkellä alkaneen vuoden julkaisulista näyttää tyhjältä.

- Tilanne voi muuttua nopeasti. Viime vuonna ei pitänyt julkaista kuin pari levyä, ja loppujen lopuksi niitä taisi tulla kymmenen, Hakala heittää.

Big Beat 18.3.2018